0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 1 juni 2021

De hond mee op vakantie

Gaat de hond dit jaar wel of niet mee op vakantie? Voor de een is dit een lastige overweging, omdat er een heleboel dingen zijn waar je rekening mee moet houden wanneer je met je maatje naar een vakantiebestemming gaat. Voor de ander kan het simpelweg niet vanwege de gezondheid, leeftijd of karakter van de hond. Maar voor de meeste mensen is het zo klaar als een klontje: geen vakantie zonder mijn trouwe viervoeter!

Klik hier voor de leukste vakantiespullen voor je hond!

Max&Luna hield een poll onder haar volgers met de vraag: neem jij je hond mee op vakantie? En wat denk je? Maar liefst 80% van de deelnemers zegt volmondig ‘ja!’ en past zelfs de vakantie aan aan de hond. We hebben uiteenlopende bestemmingen voorbij zien komen, maar kamperen met de hond is toch wel het meest populair. En dat is niet zo gek, want niets is fijner dan de hele dag actief zijn en de natuur ontdekken samen met je hond. Uren wandelen door het bos of uitwaaien op het strand en genieten van de hele dag lekker buiten zijn.

Vakantie dicht bij huis

Vliegen is in de meeste gevallen geen optie, simpelweg omdat dit voor de hond geen pretje is. Bovendien zijn verre reizen met de hond een stuk lastiger in verband met strenge regels, quarantaine-eisen en inentingen. Daarom trekken we er massaal op uit met de tent, caravan of camper of huren we een huisje of bungalow in eigen land of binnen Europa. Maar waar ook voor gekozen wordt, de bestemming wordt in de meeste gevallen bereikt in de auto.

Autovakantie met de hond

Wanneer je de hond meeneemt op autovakantie, is veiligheid het belangrijkste waar je aan moet denken. Neem je hond bijvoorbeeld nooit los in de auto mee, maar vervoer hem of haar in een bench, hondengordel of speciale autostoel. Dit is niet alleen veiliger voor jouw viervoeter, maar ook voor jezelf. Je moet er niet aan denken wat er kan gebeuren als je plotseling hard moet remmen met je hond los op de achterbank. 

Veiligheid in de auto

Houd er rekening mee dat het in vrijwel alle Europese landen zelfs verboden is om huisdieren los te vervoeren in de auto. Laat je van tevoren goed informeren, geef je hond de tijd om goed te wennen aan zijn mobiele thuis en ga tijdig op zoek naar de voor jouw hond meest geschikte oplossing. Heb je hierover vragen, dan helpt Max&Luna je graag met het maken van de juiste keuze

Ik ga met de hond op reis en neem mee…

Wanneer je met de hond op reis gaat, is het handig om een lijst te maken met belangrijke dingen die je mee wilt nemen. Neem voor onderweg bijvoorbeeld praktische spullen mee, zoals een voerbak en drinkbak die makkelijk in de auto te gebruiken zijn. Ga je naar een warme bestemming, zorg dan voor voldoende verkoeling door middel van een zelfactiverende koelmat, verkoelende speeltjes of handige draagbare hondendouche. En zorg er natuurlijk voor dat je genoeg speelgoed bij je hebt voor eindeloos plezier samen met je hond tijdens lange wandelingen, waterpret of apporteerspelletjes op de camping.

Klik hier voor de leukste vakantiespullen voor je hond!

Max&Luna wenst jou en je viervoeter een onvergetelijke vakantie!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-hond-mee-op-vakantie