0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 24 mei 2017

Hoe laat ik mijn hond langer leven?

Er gaat niets boven de band tussen hond en baasje! Honden zijn zo speciaal voor ons dat ze onderdeel zijn van het gezin. Daarom wil je dat je hond zo lang en vitaal mogelijk blijft leven. Max&Luna verzamelden de beste tips om je hond meer kansen te geven om langer te leven

Tips voor een oude, gezonde hond

  1. Geef niet teveel eten: Onderzoek heeft uitgewezen dat honden die 25% minder aten dan hun soortgenoten, 2 jaar langer leefden. Beloon je hond niet altijd met eten maar vooral met aandacht en bewaar de hondensnacks voor als je hond het echt heeft verdiend.
  2. Gezond voedsel: Bespaar niet op voedsel. Wat geldt voor mensen is ook waar voor honden. Goedkoop voedsel is niet het juiste voedsel. Let goed op de ingrediënten, zit er daadwerkelijk in wat de verpakking beloofd? Zijn de ingrediënten kwalitatief en voedzaam? Past het voedsel ook bij de leeftijd en formaat van de hond? Max&Luna biedt alleen hondenvoeding aan van producenten die duurzame voeding leveren.
  3. Beweging: Voldoende beweging is goed voor mens en dier! Het stimuleert lichaam en geest. Een lange wandeling in de frisse lucht is altijd goed maar nog beter is om je hond vijftien minuten te laten zwemmen. Heeft je hond meer beweging nodig dan jij kan bieden? Ook in huis kan je hond meer beweging krijgen met de juiste hondenspeeltjes.
  4. Schoon gebit: Een stralend witte glimlach is misschien teveel gevraagd maar een gezond hondengebit is belangrijker dan je denkt. Een slecht gebit kan lijden tot hartkwalen, nierziektes en andere gezondheidsproblemen. Poetsen met speciale hondentandpasta of een vers bot om op te kauwen helpt op de lange termijn. Bijkomend voordeel is dat ook de hondenadem frisser zal zijn en dat willen we natuurlijk allemaal.
  5. Nieuwe snufjes: Zelf maken we al veelvuldig gebruik van diverse apps waarmee onze gezondheid en mate van beweging in de gaten houden en optimaliseren. Ook voor honden zijn er leuke wearables beschikbaar, die o.a. de beweging, gewicht, voeding en stoelgang van je hond in de gaten houden. Je kan alle waarden zien op je telefoon en tablet. Hierdoor kan je problemen in een vroegtijdig stadium zien en gelijk actie ondernemen.
  6. Pas op met ons eigen eten: We houden zoveel van onze honden dat we deze het liefste onze eigen lekkernijen geven. Voedsel voor menselijke consumptie kan voor honden niet alleen teveel calorieën bevatten maar zelfs giftig zijn. Geef je hond nooit chocolade, druiven, gedroogd fruit, ui, avocado en alles wat veel suiker of zout bevat.
  7. Laat je hond regelmatig checken: We hebben een druk leven en vergeten snel een bezoekje aan de dierenarts als het niet echt nodig lijkt. Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen. Zet daarom de belangrijkste data voor check-ups en inentingen in je agenda.
  8. Liefde: Last but not least, geef je hond evenveel liefde en aandacht als deze aan jou geeft. Honden zijn emotionele dieren en leven langer in een liefdevolle omgeving. Zorg dat je elke dag voldoende tijd aan je hond geeft, om te wandelen, te spelen of samen te knuffelen. Niet alleen goed voor je hond, maar ook voor jou!

Wat doe jij om je hond zo oud mogelijk te laten worden? Deel je tips in de reacties!