Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 10 september 2018

De beste manieren om je kat liefde te tonen

Je houdt natuurlijk enorm veel van jouw kat en het kan soms frustrerend zijn dat je jouw kat niet kan vertellen hoeveel je om hem of haar geeft. Katten begrijpen misschien onze woorden niet en willen al helemaal niet overladen worden met kusjes en knuffels. Toch zijn er voldoende manieren om je kat liefde te tonen. Luna heeft 5 manieren waarvan elke kat erg blij wordt!

1. Aandacht

De meest simpele manier is je kat gewoon aandacht te geven. Geef je kat wat van je tijd met volledige aandacht en aai en krab je kat op zijn of haar favoriete plekjes zoals de kin, achter de oren, de wangen achter de snorharen en de plak waar de staart begint.

2. Nieuwe Speeltjes

Kattenspeeltjes zijn essentieel om te zorgen dat je kat zich niet verveelt. Een nieuw speeltje zorgt voor afwisseling en met het juiste speeltke kan je kat zich uren vermaken. Het zorgt ervoor dat je kat beweging krijgt, stimuleert de hersenen en het is natuurlijk helemaal leuk als jullie samen kunnen spelen!

3. Beantwoord aan hun behoefte

Katten zijn voor hun dagelijkse prioriteiten voor een groot deel afhankelijk van jou. Zorg dus dat je aan deze behoeftes voldoet en je kat zal begrijpen dat je niet alleen voor 'm zorgt maar ook van 'm houdt. Zorg dus voor een drinkbakje met schoon water, voldoende voeding om het buikje vol te houden en voor een schone kattenbak.

4. Goede gezondheid

Waarschijnlijk is je kat geen fan van de dierenarts maar met een regelmatig controle bezoekje weet je op tijd of je kat iets mankeert en kan je dus zorgen dat deze ook langer en gezond bij je kan blijven. Wees zuing met snacks en tussendoortjes en hou het gewicht van je kat goed in de gaten. Deze acties zal je kat niet gelijk als teken van liefde beschouwen maar als je kat wist dat het is omdat je hem of haar zo lang mogelijk bij je te houden dan zal deze je zeker bedanken!

5. Beloon met mate

Een kleine beloning op zijn tijd is natuurlijk de manier om je kat te laten zien dat je van hem of haar houdt. Er zijn ook gezonde kattensnacks met bijvoorbeeld Omega4 of voor een gezond gebit. Zo blijft je kat blij en gezond!

Hoe laat jij aan je kat zien dat je van hem of haar houdt? Laat het ons weten in de reacties hieronder.