0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 26 april 2018

De 12 meest bijzondere kattenrassen

Iedere kat is bijzonder. Ze hebben allemaal een eigen persoonlijkheid en uitstraling, maar sommige katten hebben een wel heel bijzonder uiterlijk. Dat maakt ze zeldzaam en in veel gevallen ook erg duur. Er wordt steeds vaker gefokt met twee verschillende rassen (hybride rassen), wat weer zorgt voor nieuwe bijzondere kattensoorten. In dit artikel lees je over de 12 meest bijzondere kattenrassen.

Bengaalse kat

Het eerste bijzondere kattenras is de Bengaalse kat en dit is momenteel een hele populaire kat. Deze kat lijkt namelijk op een luipaard en dat is goed te verklaren. Het ras is een kruising tussen de gewone huiskat en een Aziatische luipaardkat. Als deze kruising heeft plaatsgevonden moeten er wel vier generaties tussen zitten voordat je het Bengaalse ras krijgt. Het is daarom ook geen wonder dat deze kat ontzettend duur is. De prijs voor een Bengaalse kat kan wel oplopen tot €20.000. De Bengaalse kat is aanhankelijk, slim en ontzettend speels. Ze kunnen uren achter elkaar spelen en sprinten. Ze krijgen graag aandacht en maken veel geluid om dat te krijgen. Deze katten zorgen voor veel leven in huis.

Sneeuwbengaal

Een andere bijzondere kat is de Sneeuwbengaal. Deze wit gekleurde kat is in drie soorten te verdelen: seal mink, seal sepia en seal lynx. De seal mink heeft blauwe of groene ogen en een vacht met witte ondergrond. De kat heeft een gen voor burmees en een gen voor siamees. De seal sepia heeft ook een vacht met witte achtergrond en goudkleurige ogen. Deze Sneeuwbengaal heeft twee genen voor burmees. De laatste soort is de seal lynx en heeft twee genen voor siamees. Ook deze kat heeft een vacht met witte ondergrond en blauwe ogen. De Sneeuwbengaal katten hebben hetzelfde karakter als de Bengaal.

Savannah

Een kat die net als de Bengaal lijkt op een wilde kat is de Savannah kat. Deze kat is een kruising tussen een gedomesticeerde kat en de serval. Dit is een middelgrote wilde Afrikaanse kat met grote oren. Door deze kruising is de Savannah kat zo loyaal als een hond voor zijn baasje. Hier hangt echter wel een flinke prijs aan, want voor deze kat kun je soms wel €40.000 betalen. De Savannah katten hebben verschillende persoonlijkheden. Sommige katten worden beschreven als sociaal en vriendelijk terwijl andere katten wegrennen, zich verstoppen en grommen bij het zien van een vreemde. Een opvallende eigenschap van de Savannah is haar springvermogen. Ze kunnen soms wel tot 2,5 meter hoog springen vanuit een staande positie. Verder zijn ze erg nieuwsgierig en zullen er bij de aanschaf van deze kat dus veel voorzorgsmaatregelen genomen worden om te voorkomen dat de kat in huis in de problemen komt.

Cornish Rex

De Cornish Rex is een heel bijzonder ras. De kat valt op door de gebogen rug, grote oren en magere lijf. Deze kat is lief, vrolijk, levendig en een aanhankelijk ras. De Cornish Rex kan het goed vinden met mensen, honden en andere katten. Dit is dus geen kat die veel alleen kan zijn. De kat heeft echter wel voldoende ruimte nodig, dus gun hem af en toe ook wat tijd voor zichzelf. Door de korte krullende vacht is deze kat eenvoudig te verzorgen. Bescherm de Cornish Rex wel tegen koud weer en zon, want deze vacht is geen goede bescherming tegen deze weersomstandigheden.

Peterbald

De Peterbald is ontstaan door een experiment met een Oosterse korthaar en een Dox Sphynx. De Russische naaktkat verliest zijn haar al vrij snel. De meeste katten worden met haar geboren, maar verliezen dit binnen twee jaar. Net als de Cornish Rex heeft de Peterbald hele grote oren en een mager lijf. De Peterbald heeft een heel mooi karakter. Ze zijn intelligent, speels, nieuwsgierig en kunnen goed opschieten met honden en andere katten. De kat houdt van aandacht en wil absoluut niet genegeerd worden. De prijs van deze katten kan wel oplopen tot €3500,-.

Sphynx naaktkat

De naam Sphynx kennen we als Egyptisch monument. Voor de Egyptenaren is de kat namelijk heilig en een belangrijk onderdeel van het gezin. Kattenliefhebbers kennen de Sphynx vooral als naaktkat. Hierdoor is deze kat zeer geschikt voor mensen met een allergie. De bijna kale kat heeft een donslaagje in een huidkleur. Door deze vacht is de kat heel kwetsbaar voor de zon, dit kan heel gevaarlijk voor ze zijn. Daarnaast is de enorme kou door regen ook gevaarlijk voor deze kat. Het is daarom geen wonder dat ze graag binnen blijven en dat je deze kat graag binnen houdt ter bescherming. De Sphynx kat is erg warm, energiek en liefhebbend. Dit verwachten niet veel mensen, omdat ze vaak erg boos kijken, maar boos zijn ze zeker niet. De Sphynx katten houden heel erg van knuffelen. Aan deze kat hangt wel een flink prijskaartje, want de katten kunnen wel €2200,- kosten.

Sphynx naaktkat

Ragdoll

Een andere liefhebbende kat is de Ragdoll. Deze kat volgt zijn baasje maar al te graag, net als puppy's. In tegenstelling tot andere katten weet de Ragdoll niet hoe hij zich moet verdedigen. Dit komt doordat de kat speciaal gefokt is en daarom niet gewend is aan situaties waar verdediging nodig zijn. Het is daarom ook een ideale kat voor kinderen, omdat hij zijn klauwen en tanden vrijwel niet gebruikt. Deze huiskat houdt van knuffelen en dat is vanwege dat zachte en lange haar ook erg lekker. Het haar van de kat vereist wel wat verzorging.

Perzische kat

De Perzische kat is ook wel bekend als Pers. Dit zijn de meest luxe en bijzondere katten die er te vinden zijn. De katten hebben een prachtige vacht en vereisen daarom veel tijd, aandacht en verzorging. Je kunt de katten herkennen aan hun lange vacht en veelzeggende opvallende ogen. Het meest valt de kat natuurlijk op vanwege hun platgedrukte gezicht. Ze worden daarom ook vaak vergeleken met mopshonden, maar de katten zijn een stuk deftiger dan deze honden. Dit is ook wel te merken aan de prijs van deze kat, want voor deze pluizenbol kun je wel €3700,- betalen. De perzische kat is kalm en lieftallig. Dit oude ras is het ideale familielid.

Exotic

De Exotic lijkt op de Perzische kat, maar is dan een kortharige variant. Net als de Perzische kat heeft de Exotic een platgedrukt gezicht en ronde oren. Ze zijn er dan ook niet uit als normale katten en dat zijn ze ook zeker niet. Ze hebben namelijk een kort lontje, dus met deze kat kun je niet te veel spelen. Rust is erg belangrijk voor ze en ze zijn dan ook een stuk rustiger dan de Perzische kat. In tegenstelling tot de Perzische kat heeft de Exotic minder verzorging nodig, dus dit is weer een voordeel.

Munchkin

Een kat die er ontzettend schattig uitziet en daarom erg populair is, is de Munchkin kat. Deze kat heeft hele korte poten en een langwerpig lichaam, waardoor hij vaak vergeleken wordt met een teckel. Het is een kleine tot middelgrote kat met een dikke vacht. De kat wordt beschreven als een goedhartige, speelse kat. Ondanks de korte poten houdt de kat van spelen, klimmen en jagen. Net als de Ragdoll houdt de kat ervan om geknuffeld te worden. De Munchkin is een lieve kat die goed overweg kan met mensen, honden en andere katten. Hij kan goed communiceren en kan goed overweg met kinderen. Een ideale kat in het gezin dus!

Maine Coon

De Maine Coon is een prachtige en hele bijzondere kat. Deze kattensoort zien we niet heel vaak. De meeste katten worden binnen een jaar volwassen, maar bij de Maine Coon kan dit wel drie tot vier jaar duren. De kat is vooral opvallend vanwege zijn mooie dikke vacht die waterbestendig is. Daarnaast heeft de kat extra grote poten en een dikke staart die ze om zichzelf kunnen wikkelen als het koud is. De kat is verder erg lief en vrij makkelijk met kinderen.

Schotse vouwoorkat

De Schotse vouwoorkat is ook wel bekend als Scottish Fold. Dit kattenras behoort tot één van de duurste kattenrassen ter wereld. De Schotse vouwoorkat heeft een ronde kop met kleine oren. De vacht is dik en kort en de kat heeft robuuste poten. Het karakter van deze kat is kalm, huiselijk, rustig en introvert. De kat kan heel gehecht raken aan mensen en ze zijn erg aanhankelijk. Deze karaktereigenschappen maken deze kat ook een populair ras. De gevouwen oortjes zien er ontzettend schattig uit, maar zo wordt de kat niet geboren. De oren van de kat gaan pas na ongeveer drie weken krullen.

Scottish Fold

Wat maakt jouw kat speciaal en mis jij nog een bijzonder kattenras in dit rijtje?