0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna , 7 februari 2019

De 10 gouden regels voor kinderen en honden

Een hond in huis geeft veel plezier. Niet voor niets zijn honden echt een onderdeel van het gezin. Ook met (kleine) kinderen is het geweldig om een hond in huis te hebben. Lees hier de gouden regels om te zorgen dat honden en kinderen goed met elkaar omgaan in een gezin.

Meestal gaat het goed tussen de hond en kinderen. Als dat niet zo is, komt dit bijna altijd doordat de hond en het kind elkaar niet begrijpen. Niet alleen thuis, maar ook op straat hebben honden grote aantrekkingskracht op kinderen. Veel kinderen rennen direct op honden af en beginnen ze enthousiast te aaien. Echter, er zijn ook kinderen die erg bang zijn van (grote) honden en willen juist dat de hond uit hun buurt blijft of beginnen hard te huilen.

10 regels voor kinderen om goed met honden om te gaan

Om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren heeft het LICG Tien gouden regels opgesteld. Deze regels beschrijven veel voorkomende situatie in het dagelijks leven en zijn erop gericht dat er door kinderen veilig omgegaan wordt met honden. Kinderen die de Tien Gouden Regels kennen weten wat ze in die specifieke situaties moeten doen.

  1. De hond niet omhelzen
  2. Eerste vragen of de hond geaaid mag worden
  3. Niet op een hond afrennen, of voor een hond wegrennen
  4. De hond niet aanstaren
  5. Niet onder de hond gaan liggen of op de hond gaan zitten
  6. De hond met rust laten als deze eet of slaapt
  7. Niet in de mand of bench van de hond komen
  8. De hond niet op z'n kop aaien, liever op de borst of hals
  9. Geen trekspelletjes spelen met de hond
  10. Eventuele problemen met de hond niet door het kind zelf laten oplossen

Hier kun je alle regels en de specifieke situaties rustig nalezen.

Zo went je hond aan de komst van een baby

Ook honden en baby's kunnen prima samen gaan, maar het is belangrijk je hond goed voor te bereiden op de komst van de baby. Zo kun je al tijdens de zwangerschap je hond laten wennen aan het leven met een baby. Oefen bijvoorbeeld vast een keertje met het lopen met een kinderwagen en laat af en toe een audiofragment met een huilende baby afspelen zodat je hond hier straks niet van schrikt. Wanneer de baby geboren is bestaat het risico dat je minder aandacht hebt voor je hond. Probeer tijd voor hem te blijven maken. Samen wandelen is na de geboorte goed voor jou, je baby en je hond. Hierbij zal hij ook merken dat het besteden van aandacht aan je baby niet ten koste van hem hoeft te gaan. Meer tips over hond en baby vind je bij 24Baby.

Wat zijn jouw ervaringen met de kind-hond combinatie? Deel het met ons in de reacties!