0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

0

Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.Helaas is het niet meer mogelijk om te bestellen bij Max&Luna.

Door Max&Luna, 14 november 2018

Brengen zwarte katten ongeluk?

Voor veel mensen is het kruisen van een zwarte kat een grote angst. Dit is natuurlijk bijgeloof, maar vroeger geloofden mensen er heilig in dat zwarte katten ongeluk brachten. Dit komt voort uit de tijd waarin mensen geloofden in heksen. Op een nacht hebben mensen ooit een zwarte kat het huis van een vrouw zien betreden die beticht werd van hekserij. Na die nacht geloofden mensen erin dat zwarte katten 's nachts werden omgetoverd tot heksen. Dit heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een bijgeloof dat het kruisen van een zwarte kat ongeluk zou brengen. Maar wist je ook dat er in sommige landen juist gedacht wordt dat zwarte katten geluk brengen? In Engeland, Ierland en Japan is dit bijvoorbeeld het geval. In de 'Engelse Midlands' geven ze een zwarte kat aan de bruid als teken dat je haar een warm hart toedraagt.

Zwarte katten en honden zijn minder populair

Dat zwarte katten minder populair zijn is natuurlijk bijzonder, maar dat is nog te herleiden aan het bijgeloof dat ze ongeluk zouden brengen. Maar ook zwarte honden zouden langer moeten wachten op een nieuw baasje dan hun soortgenoten in een andere kleur. In het dierenasiel worden jaarlijks ongeveer tweeduizend dieren binnengebracht, maar zwarte honden en katten zouden langer moeten wachten op een nieuw baasje. Om dit onder de aandacht te brengen is er zelfs een Zwarte Honden Dag in het leven geroepen. Deze dag vindt jaarlijks plaats op 1 oktober en hiermee willen mensen graag aandacht geven aan alle lieve zwarte honden in dierenasiels!