0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 3 april 2018

Allergieën bij honden verminderen

Allergieën zijn helaas een veel voorkomend probleem bij honden. Eigenaren en dierenartsen zijn continue op zoek naar manieren om het hun honden meer comfortabel te maken en de allergieën te verminderen. Met deze tips van Max&Luna verminder je allergieën bij je hond op natuurlijke wijze.

Honden kunnen, net zoals mensen, allergisch zijn voor veel verschillende zaken. Denk aan een allergie voor bepaalde voedingsstoffen of omgeving allergieën, zoals mijten, huidschilfers, pollen of grassen. Hoewel er veel verschillende medicijnen op de markt zijn om allergie symptomen te voorkomen, geven wij de voorkeur aan natuurlijke middelen. Aangezien natuurlijke middelen de meest veilige optie zijn.

Raadpleeg altijd eerst je dierenarts voordat je met behandelingen begint of supplementen aan je hond geeft. Om je te helpen hebben wij de 5 beste natuurlijke manieren om allergieën bij je hond te verminderen hebben we voor je onder elkaar gezet:

Baden & Grooming

Dit lijkt misschien geen 'natuurlijk' middel, maar als je hond aan een omgevingsallergie lijdt, kan extra verzorging van de huid en de vacht door middel van een bad verzachtend werken en erger voorkomen. Met behulp van rustgevende ingrediënten zoals havermout of Aloë Vera in shampoos, zal de huid van je hond zachter worden en de jeuk verlichten. Afhankelijk van de ernst van de allergieën van je hond, zal een keer per week baden, de conditie van je hond aanzienlijk verbeteren. Borstelen en kammen helpen ook om dode huidcellen uit de vacht te verwijderen, waardoor nieuwe groei wordt bevorderd en allergenen bovenop de huid en vacht worden verwijderd.

Gezonde voeding

Als je hond last heeft van een omgevingsallergie wordt de voeding regelmatig over het hoofd gezien als mogelijke veroorzaker. Maar vergeet niet, hoe natuurlijker de voeding van je hond is opgebouwd, des te beter is het lichaam in staat allergieën en of externe stressoren te lijf te gaan. Als je hond allergisch is voor bepaalde ingrediënten, dan wil je uiteraard voorkomen dat je hond deze ingrediënten binnen krijgt en vervangen voor iets anders. Graanvrije diëten worden sterk aanbevolen voor honden met allerlei allergieën. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan voeding van organische, volle korrels. Hoe beter de voeding van je hond, hoe beter de algemene gezondheid en het vermogen om allergenen te bestrijden.

Appelcider azijn

Als je hond een jeukende huid heeft, kan het aanbrengen van appelcider azijn op de huid een effectieve en natuurlijke oplossing bieden. Gebruik hiervoor organische, ruwe, ongefilterde appelcider, in de verhouding 50/50 met water. Daarnaast kan de combinatie van appelcider en water helpen om vlooien en teken te bestrijden en de oren van de hond schoon te maken. Meng de appelcider met water in een spuitfles en spray vervolgens de gehele vacht van de hond.

Calendula

Calendula biedt diverse voordelen voor allergieën bij honden. Calendula heeft een verzachtende werking en kan helpen ontstekingen te verminderen. Het bevat natuurlijke antischimmel eigenschappen en helpt het immuunsysteem van de hond te verbeteren.

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren helpen de huid en vacht van je hond verbeteren en allergieën tegen te gaan. Omega-3's werken als ontstekingsremmer en verminderen de intensiteit van allergenen sterk. Er zijn veel Omega-3 vetzuren op de markt, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Heb jij na het lezen van onze tips vragen of nog andere suggesties waarmee allergieën bij honden op natuurlijke wijze kunnen worden verholpen? Stuur een mail naar [email protected] of plaats een reactie onder dit artikel.