0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 10 mei 2023

Allergieën bij honden: symptomen en oplossingen

Allergieën bij honden komen vaker voor dan je zou denken. Maar wat zijn de symptomen van allergieën bij honden en hoe kan je dit oplossen? In dit blog duiken we in de wereld van hondenallergieën en geven we je handige tips om jouw hond te helpen bij allergische reacties. Lees snel verder!

Allergieën bij honden: symptomen en oplossingen

Als hondenbezitter is het belangrijk om alert te zijn op symptomen van allergieën bij je hond. Het is namelijk veelvoorkomend: ongeveer 10% van alle honden heeft last van allergieën. Allergieën kunnen optreden door vlooien, omgevingsfactoren en voeding. De meest voorkomende symptomen zijn jeuk, huid- en vachtklachten, maag- en darmklachten, en verkoudheidssymptomen. Gelukkig zijn er manieren om allergische reacties te voorkomen.

Hypoallergeen dieet

Een hypoallergeen dieet kan een oplossing zijn voor honden met voedselallergieën. Imby Pet Food heeft hondenvoer ontwikkeld zonder de meest voorkomende allergenen, zoals dierlijke eiwitten en granen. In plaats daarvan gebruiken ze enkel insecteneiwitten en plantaardige ingrediënten, zoals zoete aardappel, groene erwten, broccoli en veenbessen. Zo wordt de kans op allergische reacties sterk verminderd. Het hondenvoer van Imby is compleet en bevat alle nodige voedingsstoffen, zonder dat er extra supplementen nodig zijn. Bovendien is het voer enorm duurzaam: door het vermijden van vlees en het gebruik van lokale ingrediënten wordt de CO2-pootafdruk van je huisdier aanzienlijk verminderd. Niet alleen goed voor de gezondheid van je hond, maar ook voor het milieu.

Het vermijden van allergenen is de beste manier om allergische reacties te voorkomen. Als je hond allergisch is voor bijvoorbeeld pollen, kun je proberen om wandelingen te vermijden tijdens de piek van het pollenseizoen. Ook het regelmatig wassen van je hond kan helpen om allergenen uit de vacht te verwijderen. Gebruik daarvoor een vachtverzorging voor een gevoelige huid. Daarnaast kan een verzorgende balsem helpen tegen jeuk. Een dierenarts kan je helpen bij het vaststellen van de allergie en het bepalen van de juiste behandeling.

Kortom, allergieën bij honden zijn veelvoorkomend, maar er zijn manieren om ze te voorkomen. Een hypoallergeen dieet kan een oplossing zijn voor honden met voedselallergieën, zoals het voer van Imby Pet Food. Zorg ervoor dat je alert bent op symptomen van allergieën en schakel indien nodig de hulp van een dierenarts in. Zo kun je ervoor zorgen dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Hoe stap ik over op hypoallergene hondenbrokken?

Hypoallergeen hondenvoer is de redder in nood voor honden met allergieën! En het beste nieuws? De bijwerkingen zijn aanzienlijk minder dan bij gewoon hondenvoer. Dit komt door de ontstekingsremmende werking van ingrediënten zoals zoete aardappel, linzen en erwten. Deze helpen om de overgang naar nieuw voedsel soepel te laten verlopen en bijwerkingen te voorkomen.

Kleinschalige verschijnselen zijn normaal bij verandering van voeding. Symptomen zoals moeizame ontlasting, winderigheid, braken en diarree zijn mogelijk. Daarom is het belangrijk om een geleidelijke overgang te maken naar hypoallergeen hondenvoer. Geef je hond minstens een week de tijd om te wennen aan het nieuwe voer. Hier is een handige truc: meng het oude en nieuwe voer en verhoog geleidelijk het percentage van het nieuwe voer over een periode van 7 dagen. Op dag 7 is je hond helemaal overgestapt op het nieuwe dieet.

Maak je geen zorgen als je merkt dat de kleur of consistentie van de ontlasting van je hond verandert tijdens de overgang naar hypoallergeen hondenvoer. Dit kan een normale reactie zijn en je kunt de overgangsperiode verlengen om het lichaam van je hond de tijd te geven om aan te passen. Als de symptomen aanhouden, neem dan contact op met je dierenarts voor advies.

Gerenommeerde dierenartsen adviseren hypoallergeen hondenvoer, zoals Piet Hellemans, dierenarts en veterinair consultant uit Amsterdam. Hij benadrukt dat de samenstelling van insecteneiwitten en plantaardige ingrediënten dé manier is om je hond kwalitatief voer te geven. En Hellemans is niet alleen, steeds meer dierenartsen delen zijn mening en zien insect-based hondenvoer als de toekomst.