0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 24 september 2018

21 tips verwijderen hondengeur uit huis

Bij elke hondeneigenaar komt het wel een keertje voor dat het huis naar hond ruikt. Wilde je hond graag spelen in de modder of is hij per ongeluk een sloot in gelopen? Dan ruikt je hond meestal niet zo fris meer. Een stinkende hond in huis of de vieze hondengeur in huis is niet fijn voor jezelf, maar ook niet voor eventuele visite. In dit artikel geven we je tips hoe je ervoor zorgt dat je jouw hond minder ruikt en hoe je die 'hondengeur' uit huis en de auto kan verwijderen.

1. Natte hond afdrogen

Als je hond door regen of door het spelen nat is geworden, dan is het belangrijk dat je een hond zo snel mogelijk afdroogt met een goed drogende hondenhanddoek. Hierdoor voorkom je de typische hondengeur die je een lange tijd in huis kan blijven ruiken.

2. Was je hond met shampoo

Springt je hond in de stinkende sloot, was hem dan met speciale shampoo voor honden. Je hoeft je hond natuurlijk niet elke week te wassen, alleen als die echt stinkt en alle andere manieren niet werken. In een hondenvacht zitten natuurlijk oliën die de huid van een hond soepel houden en beschermen tegen vuil. Te vaak wassen is dan ook niet fijn voor je hond omdat je elke keer de natuurlijke oliën uit zijn vacht wast.

3. Borstel regelmatig

Door het borstelen van de vacht verspreid je de natuurlijke oliën van de haren. Daarnaast kam je ook makkelijk troep uit de vacht van je hond. Zie het borstelen ook als een check, je ziet gelijk of een hond tijdens de wandelingen een wondje of misschien wel een teek heeft opgelopen.

4. Houd hondenborstels schoon

Is je hondenborstel vies dan borstel je oude huidschilfers terug in de vacht van je hond. Niet erg hygiënisch en het kan tot meer stank in plaats van minder stank leiden. Maak hondenborstels dan ook maandelijks schoon, haal de haren eruit en was hem met wat schoonmaakmiddel of dettol.

5. Babydoekjes

Je hond schoonmaken met babydoekjes, dogwipes of babywipes, is ook een makkelijke manier om je hond te ontdoen van vuil zonder dat je hem van top tot teen hoeft te wassen. Heeft je viervoeter lekker gecrosst in het bos? Maak zijn poten snel schoon met een vochtig doekje en verwijder takjes.

6. Hondenparfum

Gebruik hondenparfum! Hiermee bedoelen we dan niet je eigen parfummetje maar een spray speciaal gemaakt voor honden. Check wel of het parfum uit natuurlijke onderdelen bestaat en gebruik niet teveel, honden hebben een gevoelige neus. De geur van een hond moet prettig voor je huishouden zijn, maar natuurlijk ook voor de hond zelf!

7. Reinig de oren van je hond

Regelmatig de oren van je hond schoonmaken kan veel stank voorkomen. Als de oren van je hond vol zitten met oorsmeer kan dat een nare geur verspreiden. Gebruik een katoen bolletjes en wat warm water om het oor schoon te maken. Door het oor kort te masseren komt het oorsmeer makkelijk los. Max&Luna heeft een hele lijn verzorgingsproducten voor de oren van je hond.

8. Washandje met appelazijn

Ruikt de vacht van je hond niet fris? Het meest natuurlijke middel is appelazijn. Voorzie de vacht, niet de huid, van je hond van een minimaal laagje appelazijn. Dit doe je makkelijk door met een washandje gedrenkt in appelazijn de vacht te aaien. Mensen beweren ook dat het helpt om vlooien af te weren en te bestrijden, dat is natuurlijk mooi meegenomen!

9. Ander voer

Soms ruiken honden niet fris doordat ze niet het juiste hondenvoer eten. Het gevolg is een slechte spijsvertering, winderigheid of een allergische reacties. Dat ruikt meestal niet fris, waardoor je huis ook anders gaat ruiken. Overleg met je dierenarts of een andere voersoort of ander eetpatroon dit kan verhelpen.

10. Was het kussen of kleed van je hond

Veel mensen vergeten om het hondenkussen of het hondenkleed regelmatig te wassen. De ene persoon doet dit wekelijks en de andere persoon doet dit maandelijks. Hierdoor haal je een deel van het vuil van honden weg, zoals de huidschilfers en de hondenharen.

11. Maak de bench/mand schoon

Behalve de kleden en het kussen moet de ondergrond natuurlijk ook schoongemaakt worden. Ligt je hond op de bank, in een mand, op een vast bedje of in een bench? Hup schoonmaken! Doe dit bijvoorbeeld met dettol, een ontsmettend schoonmaakmiddel of een van onze handige reinigingssprays.

12. Ventileer je woning

Huizen worden tegenwoordig heel goed geïsoleerd. Het voordeel hiervan is dat het huis in zomer koel is en in de winter warm blijft. Het nadeel is dat we hierdoor vergeten om het huis te luchten. Hierdoor wordt de lucht droog en blijven nare geurtjes langer hangen. Goede ventilatiesystemen in huis lossen dit op en natuurlijk dagelijks een raam op een kiertje zetten. De vieze lucht wordt dan ververst.

13. Hond in de auto

Leg een hondendeken of groot plaid in je auto neer om te voorkomen dat de auto naar hond ruikt. Ga je vaak met je hond naar het strand of een groot wandelgebied? Dan hoef je met een kleed niet elke keer je auto van onder tot boven schoon te maken. Mik het kleed bij elke wandeling in de was en je voorkomt die vervelende geur in je auto. Als je de auto echt goed schoon wilt houden, installeer dan een waterafstotende beschermhoes op de achterbank of in de kofferbak van de auto. 

14. Luchtzuiverende planten

Verschillende kamerplanten zoals bijvoorbeeld de aronskelk en hedera kunnen nare geurtjes in huis filteren. Ze filteren de lucht en verbeteren hierdoor de luchtkwaliteit. Planten in huis zijn dan ook niet alleen ter decoratie van je woonkamer of huiskamer het haalt ook de hondenlucht weg. Zoek wel stevige potten uit die je hond niet omver loopt, aarde over de gehele vloer is niet wat je in huis wilt natuurlijk!

15. Luchtreiniger

Steeds meer mensen gebruiken een luchtreiniger met ionisator in huis. Deze, nogal dure, luchtreiniger filtert de lucht. Het kan een ruimte ontvochtigen, bevochtigen en bevat vaak een ionisator. Het filtert zwevende vuildeeltjes en pollen uit de lucht.

16. Kruidenplantjes

Houd je niet van geurstokken of sprays? Lavendel, rozen of een rozemarijn plant zijn voorbeelden van goed geurende planten die je in huis neer kunt zetten. Ze geven een hele natuurlijke geur af aan je huis en kunnen nare geurtjes maskeren.

17. Poets de tanden van je hond

Een hond kan een vieze geur verspreiden doordat zijn gebit schoongemaakt moet worden. Poets 2x per jaar het gebit van je hond met hondentandpasta. Sommige honden hebben ook baat bij een gebitsreiniging van de dierenarts. Max&Luna heeft een volledig assortiment gebitsverzorging voor honden.

18. Behandel infecties

Huidinfecties of wonden ruiken meestal niet te fris, maar er is een verschil tussen een naar geurtje en een overheersende stank om je hond heen. Zie je een etterende wond of erge huiduitslag? Dan is het niet raar dat je een vieze geur in je huis hebt hangen. Neem contact met je dierenarts om de huid van je hond of de wond te laten behandelen. Zorg dat de eventuele wonden goed worden schoongemaakt.

19. Voldoende beweging

Een gezonde hond heeft beweging nodig voor een gezonde spijsvertering. Net als bij mensen is het niet goed als je hond maar de hele dag slaapt of ligt. Zorg dan ook voor genoeg wandelrondjes en lange wandelrondjes en actief hondenspeelgoed. Hierdoor werkt de spijsvertering van je hond ook beter, wat weer zorgt voor minder winderigheid.

20. Gemalen koffie

Jawel, gemalen koffie neemt vieze geurtjes op. Leg een bakje in de buurt van je hond, op veilige hoogte. Zet om de week een nieuw bakje neer en je zal zien dat de hondenlucht in huis afneemt.

21. Hondengeur uit tapijt/vloerkleed

We horen vaak dat mensen hondengeur uit een kleed, vloerkleed of tapijt willen verwijderen, maar niet weten hoe. Het verwijderen van een hondengeur uit je tapijt is heel makkelijk! Strooi waspoeder of baking soda over het stoffen oppervlak heen, laat dit een uurtje intrekken en zuig het daarna op. Vooral baking soda. bakpoeder, is een middel wat heel goed geurtjes opneemt.

Een hondengeur in je huis en auto verwijderen of deze vieze geur voorkomen kan op verschillende manieren. Een deel van de stinkende geur los je op door je hond goed te verzorgen, het andere deel los je op door je huis op een bepaalde manier schoon te maken!

Heb jij nog tips voor het verwijderen van deze geur bij je hond of uit je huis? Wat is volgens jou het beste middel om hondengeur uit huis te verwijderen of te voorkomen?

Reacties

  • Door Rowy, 28 december 2021

    Een kussensloop met kamille erin, in de hondenbench! De hond ruikt er heerlijk van.

  • Door Maria, 27 oktober 2019

    Ik heb 2 honden en wij wonen in een appartement.
    Natte theedoek met daarover gesprenkeld : Goedkope natuurazijn!!!!
    Neemt ook kook/etensluchten weg!

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden