Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren
Nieuwsbrief
0
0
Voor 22:00 uur besteld, morgen het leukste baasje!
Gratis verzending vanaf 20,-
Gratis retourneren

Door Max&Luna, 17 maart 2023

20 bijzondere en grappige feiten over honden die je nog niet kende!

Honden zijn al duizenden jaren onze beste vrienden. Van kleine Chihuahuas tot grote Deense doggen, ze zijn er in alle soorten en maten en we houden allemaal van ze. Maar wist je dat er veel interessante en bizarre feiten zijn over honden die je misschien nog niet kent? Hier zijn 20 van de meest bijzondere wetenswaardigheden over honden:

 1. Wist je dat de neus van een hond net zo uniek is als de vingerafdruk van een mens? Dit betekent dat honden elkaar kunnen herkennen aan hun neuzen.

 2. Honden kunnen niet zweten zoals mensen dat doen, ze koelen zichzelf af door te hijgen. Dus als je hond aan het hijgen is, is het niet alleen maar omdat hij moe is, hij kan het gewoon erg warm hebben.

 3. Als een hond met zijn staart kwispelt, betekent dat niet altijd dat hij blij is. De positie van de staart kan veel verschillende emoties laten zien. Zo betekent een lage staart bijvoorbeeld dat de hond bang of onzeker is.

 4. Wist je dat er honden zijn die meer dan 100 woorden kunnen begrijpen? Dat is meer dan sommige mensen!

 5. Sommige hondenrassen, zoals de Basenji, kunnen niet blaffen. In plaats daarvan maken ze een soort jodelend geluid.

 6. De hond met de grootste tong ter wereld is een St. Bernard genaamd Mochi. Haar tong is maar liefst 18,58 centimeter lang!

 7. Honden kunnen ook last hebben van jaloezie. Als je bijvoorbeeld veel aandacht geeft aan een andere hond of persoon, kan je eigen hond jaloers worden.

 8. Wist je dat sommige hondenrassen, zoals de Shar Pei en de Chow Chow, een blauwe tong hebben?

 9. Honden hebben drie oogleden. Het derde ooglid, ook wel bekend als de knipvlies, beschermt het oog en helpt het vochtig te houden.

 10. Een ander interessant feit over hondenogen is dat sommige hondenrassen, zoals de Siberische Husky, heterochromia kunnen hebben, wat betekent dat elk oog een andere kleur heeft.

 11. Honden hebben ongeveer 1700 smaakpapillen, terwijl mensen er ongeveer 9000 hebben. Dit betekent dat honden niet zoveel kunnen proeven als wij.

 12. Een hond kan ruiken welke emoties iemand heeft. Als je bijvoorbeeld bang bent of gestrest, kan je hond dit ruiken en proberen je te troosten.

 13. Wist je dat sommige honden, zoals de Basset Hound en de Bloodhound, een uitstekend reukvermogen hebben en kunnen worden getraind om te zoeken naar specifieke geuren, zoals drugs of explosieven?

 14. Een ander bijzonder feit is dat honden kunnen dromen, net als mensen. Als je hond ligt te slapen en zijn pootjes beweegt, is de kans groot dat hij aan het dromen is.

 15. De langste levensduur van een hond ooit geregistreerd was 29 jaar en 5 maanden. Deze hond, een Australische herder genaamd Bluey, stierf in 1939. Het gemiddelde leven van een hond is echter ongeveer 10-13 jaar.

 16. Honden kunnen emoties van mensen lezen aan de hand van hun gezichtsuitdrukkingen. Uit onderzoek blijkt dat honden beter zijn in het herkennen van emoties op gezichten dan chimpansees of zelfs mensen.

 17. Wist je dat honden het vaakst dromen over hun eigenaren en andere honden? Dus als je hond ligt te slapen en begint te blaffen of te grommen, kan het zijn dat hij in zijn droom aan het spelen is met een andere hond.

 18. Honden zijn zeer intelligent en kunnen worden getraind om verschillende taken uit te voeren. Zo worden honden vaak ingezet als politiehonden om misdaden op te sporen, als hulphonden om mensen met een beperking te helpen en als reddingshonden om mensen te vinden die vermist zijn.

 19. Het record voor de hoogste sprong door een hond is in handen van een Greyhound genaamd Cinderella May. Zij sprong maar liefst 1,72 meter hoog!

 20. Honden zijn ook uitstekende zwemmers. Sommige hondenrassen zijn speciaal gefokt voor het zwemmen, zoals de Portugese waterhond en de Newfoundlander. Deze honden hebben een dikke vacht die hen warm houdt in het water en hebben ook zwemvliezen tussen hun tenen.

Dus, nu je 20 bijzondere en grappige feiten over honden hebt geleerd, ben je helemaal klaar om de volgende keer dat je een hond tegenkomt, te laten zien hoeveel je weet! Het is duidelijk dat honden niet alleen de beste vriend van de mens zijn, maar ook fantastische wezens die ons kunnen verrassen met hun buitengewone vaardigheden en eigenschappen. Dus, vergeet niet om je eigen hond een extra knuffel te geven en te genieten van de tijd die je met hem doorbrengt. Want er is niets beters dan de onvoorwaardelijke liefde van een hond!

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden