0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

0

Max&Luna is definitief geslotenMax&Luna is definitief gesloten

Door Max&Luna, 14 maart 2023

10 Leukste Wandelroutes om te Ontdekken met je Hond

Als hondenliefhebbers weten we dat wandelen met onze trouwe viervoeters een van de beste manieren is om quality time door te brengen en tegelijkertijd fit te blijven. Gelukkig zijn er tal van prachtige wandelroutes in Nederland en België waar jij en je hond van kunnen genieten! In dit blog zullen we enkele van onze favorieten delen, zodat je je wandelschoenen aan kunt trekken en samen met je hond op avontuur kunt gaan. En we geven een paar handige tips over artikelen die je niet moet vergeten!

Wandelen in het bos met je hond

1. Het Mastbos in Breda, Nederland 

Routes van ongeveer 5 km, 8 km en 11 km

Het Mastbos is een prachtig bos in de buurt van Breda, met veel mooie wandelpaden om te verkennen. Het bos is gevuld met hoge bomen, heldere meren en pittoreske bruggetjes. Er zijn speciale hondenpaden waar jouw viervoeter vrij mag rondrennen, en als je geluk hebt, kun je zelfs herten of wilde zwijnen spotten! De wandelingen variëren in lengte, van korte wandelingen tot lange trektochten die de hele dag in beslag nemen.

2. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe, Nederland

Routes van 2,5 km tot 9,5 km

Als je op zoek bent naar wat meer uitdaging, dan is Nationaal Park De Hoge Veluwe een uitstekende keuze. Het park biedt tal van wandelpaden, variërend van gemakkelijk tot moeilijk, en is de thuisbasis van veel wilde dieren, zoals edelherten en wilde zwijnen. Het park is enorm, dus er is altijd wel iets nieuws te ontdekken, en je kunt zelfs een fiets huren om nog meer van het park te zien.

3. De Utrechtse Heuvelrug, Nederland

Routes van 3 km tot 18 km

De Utrechtse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied met veel wandelpaden en mooie uitzichten. Het gebied is zeer hondvriendelijk en er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend van korte wandelingen tot lange tochten van een hele dag. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en de frisse lucht, terwijl je hond zijn energie kwijt kan.

4. Het Zoniënwoud, België

Routes van 4 km tot 20 km

Het Zoniënwoud is een groot bos in de buurt van Brussel, België. Het is een populaire plek voor wandelaars en hondenbezitters, en biedt veel mooie paden om te verkennen. Het bos is gevuld met eiken, beuken en kastanjebomen, en er zijn ook veel open plekken waar je hond vrij kan rondrennen. Het is een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur.

5. Het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide, Nederland en België

Route van 15 km

Het Grenspark De Zoom - Kalmthoutse Heide is een prachtig natuurgebied dat zich uitstrekt over de grens tussen Nederland en België. Het park biedt veel verschillende wandelroutes, variërend van gemakkelijk tot uitdagend. Het park is de thuisbasis van veel verschillende soorten dieren, zoals reeën, dassen en vossen, en je hebt een goede kans om ze te zien terwijl je door het park wandelt. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en de frisse lucht, terwijl je hond zijn energie kwijt kan.

6. Het Leudal, Nederland

Route van 8 km

Het Leudal is een prachtig natuurgebied in Limburg, Nederland. Het gebied biedt veel verschillende wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot lange tochten van een hele dag. Het is een populaire plek voor hondenbezitters, en je hond zal genieten van het rennen en spelen in de open ruimtes. Het gebied is ook de thuisbasis van veel verschillende soorten dieren, zoals reeën en dassen, en je hebt een goede kans om ze te zien terwijl je door het gebied wandelt.

7. De Sallandse Heuvelrug, Nederland

Route van 11 km

De Sallandse Heuvelrug is een prachtig natuurgebied in Overijssel, Nederland. Het gebied biedt veel verschillende wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot lange tochten van een hele dag. Het is een populaire plek voor hondenbezitters, en je hond zal genieten van het rennen en spelen in de open ruimtes. Het gebied is ook de thuisbasis van veel verschillende soorten dieren, zoals reeën en vossen, en je hebt een goede kans om ze te zien terwijl je door het gebied wandelt.

8. De Veluwezoom, Nederland

Route van 9 km

De Veluwezoom is een prachtig natuurgebied in Gelderland, Nederland. Het gebied biedt veel verschillende wandelroutes, variërend van korte wandelingen tot lange tochten van een hele dag. Het is een populaire plek voor hondenbezitters, en je hond zal genieten van het rennen en spelen in de open ruimtes. Het gebied is ook de thuisbasis van veel verschillende soorten dieren, zoals edelherten en wilde zwijnen, en je hebt een goede kans om ze te zien terwijl je door het gebied wandelt. Er zijn ook veel historische bezienswaardigheden in de Veluwezoom, zoals kastelen en landhuizen, die je tijdens je wandeling kunt verkennen.

Duinwandelingen voor honden

9. De Amsterdamse Waterleidingduinen, Nederland

Routes van 3 km tot 20 km

Het gebied van de Waterleidingduinen strekt zich uit over ongeveer 3.400 hectare. Hierdoor is er een grote diversiteit aan wandelroutes. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de korte en makkelijke wandelingen die langs de ingangen lopen en je mee nemen naar de uitgestrekte open duinvalleien of juist voor de lange wandeltochten door het achterland van de duinen. Een van de hoogtepunten van deze wandelgebieden is dat het een van de weinige plekken in Nederland is waar je wilde damherten in hun natuurlijke habitat kunt spotten.

10. De Duin- en Kruidbergerweg, Santpoort-Zuid Nederland

Route van 7 km

Deze wandeling van ongeveer 7 km voert je door een prachtig duinlandschap en het landgoed van Huize Glory. De wandeling begint op de parkeerplaats aan de Duin- en Kruidbergerweg en voert je langs duinen, bossen en open velden. Onderweg kom je ook langs het prachtige Huize Glory, een oud landhuis dat nu dienst doet als hotel en restaurant. Het hoogtepunt van deze wandeling is het prachtige uitzicht vanaf het hoogste punt van het duin. Dit is een leuke en gevarieerde wandeling voor zowel mens als hond!

Conclusie

Er zijn tal van mooie wandelroutes in Nederland en België die je samen met je hond kunt verkennen. Of je nu op zoek bent naar uitdagende bergpaden of ontspannen wandelingen door het bos, er is voor ieder wat wils. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat je hond veilig en comfortabel is tijdens de wandelingen, en dat je rekening houdt met andere wandelaars en natuurbehoud.

Bedenk altijd dat honden niet overal zijn toegestaan, en dat sommige gebieden beperkingen hebben tijdens bepaalde tijden van het jaar. Zorg ervoor dat je altijd de lokale regels en voorschriften kent voordat je gaat wandelen.

Wat moet je zeker niet vergeten?

1. Hands-free hondenriem 
In sommige wandelgebieden moet de hond aangelijnd, dan is de Kurgo Utility belt een ideale oplossing! Zo houd je lekker je handen vrij tijdens het wandelen. Combineer de Utility Belt met Kurgo’s Springback Leash waarmee je onverwachts trekken van de hond prettig kunt opvangen d.m.v. het bungee-effect.

2. Composteerbare Poepzakjes
Een van de belangrijkste verantwoordelijkheden van elke hondeneigenaar is het opruimen van de uitwerpselen van hun hond. Om het milieu te beschermen, kun je het beste kiezen voor composteerbare poepzakjes. Deze zakjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en breken af in de bodem, waardoor ze een milieuvriendelijk alternatief zijn voor traditionele plastic zakjes.

3. Beloningszakje met snacks
Als je onderweg bent met je hond, is het belangrijk om snacks bij de hand te hebben om ze te belonen voor hun goede gedrag. Een beloningzakje is een handig accessoire dat je aan je riem kunt bevestigen en waar je de snacks van je hond in kunt bewaren. Het zakje heeft een handige sluiting die voorkomt dat de snacks eruit vallen, en je hebt je handen vrij om te wandelen met je hond.

4. Opvouwbare drinkbak of drinkfles
Als je tijdens je wandelingen langere tijd onderweg bent, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond genoeg water heeft om te drinken. De opvouwbare drinkbak is een lichtgewicht en opvouwbare kom die je gemakkelijk kunt meenemen tijdens je wandelingen. Het is ook handig om snacks in te bewaren en kan gemakkelijk worden schoongemaakt na gebruik. Of kies voor de Kurgo drinkfles, dit is een drinkfles voor jou en waterbak voor de hond in één! Zo kun je hygiënisch water drinken én delen met je hond. 

5. Apporteerspeelgoed
De West Paw Zwig is een geweldig speeltje om mee te nemen op je wandelingen. Deze flexibele lichtgewicht werpstok stuitert en drijft op het water en is een stuk veiliger dan een houten stok die kan splinteren. En omdat de Zwig blijft drijven, is dit het perfecte speelgoed voor honden die houden van zwemmen en apporteerspelletjes in het water.

Bekijk hier nog meer handige spullen voor al jullie avonturen onderweg!

Wandelen met je hond is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid van je hond, maar ook voor jullie beiden mentale gezondheid en de band tussen jullie beiden. Dus pak je wandelschoenen en ga erop uit, geniet van de natuur en de tijd met je trouwe viervoeter!

[split]https://www.maxenluna.nl/Blog-Wandelroutes

Reacties

  • Door G Bos, 7 maart 2024

    In de Amsterdamse waterleiding duinen mag je absoluut niet met je hond lopen, ook niet aangelijnd.

Laat een reactie achter

We zijn benieuwd naar jouw ervaring, mening of vraag!

* Verplichte velden